Katuse ehitus

Maja algab vundamendiga ja lõppeb katusega. Seetõttu on tähis, et mõlemad oleks tehtud äärmiselt hoolikalt ja kõiki kvaliteedinõudeid järgides. Vastasel juhul kannatab terve maja. Katuse ehituseks on mitmeid erinevaid variante olenevalt sellest, millise kujuga ja millisest materjalist katust soovitakse. Remont OÜ professionaalne ehitusmees on kogenud ja valmis paigaldama erinevatest materjalidest katuseid – olgu selleks eterniit, plekk, kivi või sindelkatus. Lisaks sellele teostame muid töid nagu fermide ehitus ja paigaldus, sarikate rihtimine, äärepleki paigaldus, harjapleki paigaldus, katuseakna paigaldus või korstnapitsi müürimine. Kuna katuse ehitus võib olla lisaks muule ka ohtlik tegevus, on tark jätta see tegevus oma ala professionaalide kätte, kelle töö kvaliteedis võib olla kindel.

Meil on:

• Üle kuue aasta kogemust,
• Rohkem kui 300 rahulolevat klienti,
• Teostame töid kiirelt ja kvaliteetselt,
• Omame suut kogemustepagasit erinevate remonditööde tegemisel.

Kontakt:

+372 5866 3599
epakkal@gmail.com
Kontaktivorm!

Vaata meie tehtud töid: Tehtud tööd!


Katuse ehituse planeerimisele tasub kaasata arhitekt, kes aitab nõustada, teostab vajalikud arvutused ja loob joonised ning koostab nende põhjal projekti. Lisaks on oluline tutvuda kohaliku omavalitsuse ja mõnel juhul ka muinsuskaitseameti nõudmiste ning tingimustega. Vanemate majade puhul on lisaks katuse vahetamisele üldjuhul vaja vahetada ka kogu konstruktsioon. Katuse ehitus ja kvaliteetselt tehtud töö on hea alguspunkt, kuid selle kõrval on oluline ka katuse õige ja korrapärane hooldamine, mis tagab selle, et katus kaitseb maja erinevate ilmastikuolude eest ning peab kvaliteetselt vastu veel pikki aastaid. Vana katust renoveerides on hea mõte abiks võtta ka termokaamera ja teha termopilt, sest see toob kõige paremini välja külmasillad nii katuses kui ka konstruktsioonis endas.

Katuse soojustamine

Professionaalselt ehitatud ja soojustatud katus on kokkuvõttes säästlikum, sest valede töövõtetega ehitatud ja soojustatud katus on üsna suur külmasild, misläbi pääseb soojus majast välja. Suurem energiakadu tähendab aga omakorda oluliselt suuremaid küttearveid. Tänapäeval on mitmeid erinevaid võimalusi katuse soojustamiseks. Materjalidena on enamjaolt kasutuses klaas-, kivi- ja tselluvillatooted, polüstüreen, penoplast, vahtpolüstüreen ning uueks lahenduseks turul on PUR-vaht. Igal materjalil on oma head ja vead ning teatud soojustusvahendid ei pruugi igale katusetüübile sobida. Seetõttu on mõistlik kohe planeerimisjärgus appi võtta oma ala spetsialist, kes oskab nõustada erinevate materjalide osas. Lisaks õigele soojustusmaterjalile on vajalik teostada põhjalik õhu- ja niiskusisolatsioon selleks, et külm õhk ei pääseks majja sisse ja soe õhk ei pääseks välja. Samuti ei tohi niiskus pääseda konstruktsioonide vahele, sest niiskuskahjustused lõhuvad katust kõige rohkem.

Katuse materjal

Katuse ehitus on üsna mahukas ettevõtmine, mis eeldab suurt eeltööd ja kogemustega ehitajat. Populaarseteks valikuteks on nii plekk-, eterniit- kui ka kivikatus. Katuse materjali valik sõltub peamiselt katuse omadustest (aluspinnast, kaldest ja konstruktsioonist) ja kliendi enda soovidest. Kivikatus on üsna raske ja vajab seetõttu eriliselt tugevat aluskonstruktsiooni ja on seetõttu keskmisest kallim valik. See-eest aga on kivikatus väga vastupidab ja kestab kaua. Eterniitkatus on kerge, odav, lihtsasti paigaldatav ja üsna vastupidav. Plekk-katus on samuti väga kerge, lihtsasti paigaldatav ja odavam lahendus, kuid ei ole niivõrd vastupidav temperatuurimuutustele ja niiskusele. Katuse ehitus tuleb teha kvaliteetselt ja materjali valides ei tohi kindlasti valikut teha põhinedes ainult esteetilisele välimusele. Remont OÜ oskab Sind katuse materjali valikuga aidata, lisaks pakume ka paigaldusteenust. Seega võta meiega julgelt ühendust ja paigaldame Sulle vastupidava ja kauni katuse.

Kvaliteetse katuse ehitab Remont OÜ

Katust ei pea muidugi alti nullist ehitama hakkama, tihtipeale on võimalik ka katust parandada või vajadusel renoveerida. Katuse renoveerimine tuleks ette võtta siis, kui katuse parandus läheb kulukamaks, kui uue tegemine või katuseosade väljavahetamine. Katuse renoveerimine eeldab üldjuhul ehitusekspertiisi tellimist ning vajadusel ehitusprojekti koostamist. Selle kõigega aitab Sind Remont OÜ. Katuse ehitus ja valitud materjal oleneb mitmetest erinevates asjaoludest. Teenuse lõpphind sõltub suuresti hoone tüübist, katuse materjali valikust ning teostatava töö mahust. Kõige targem viis tööde alustamiseks on planeerimisprotsessi kohe kaasata professionaalne ehitusspetsialist, kes hea meelega erinevad võimalikud lahendused läbi arutab ning aitab leida parima lahenduse Teie hoonele. Kirjuta meile juba täna ja paigaldame Teie majale kvaliteetse ja korraliku katuse, mis veel pikki aastakümneid pea kohal seisab!

Vaata tehtud töid
Võta meiega julgelt ühendust ja arutame asja